Mikulás is eljött hozzánk

December 6.-a nagy ünnep ez az óvodánkban. A gyerekek napról-napra jobban várják. Dallal, verssel, rajzokkal készülnek. Feldíszítjük az óvodát.

Mikulás napján szép ruhában érkezik a ház apraja-nagyja. A gyerekek kitisztítják a cipőjüket és így teszik ki azt a csoportszobák ablakába.

Délelőtt ünnepi mesével várják a felnőttek a csoportokat, a kicsik, a középsősök és a legnagyobbak ilyenkor közösen énekelnek, verselnek is.

Ez alatt pedig valamennyi csoportszobába elviszi a Mikulás az ajándékait. Minden gyermeknek a cipőjébe kerül csomag, melyet a szülők segítségével állítunk össze, és a csoportok közös ajándékokat is kapnak, melyet az Alapítványunk bevételéből finanszírozunk. Mivel Zöld óvoda vagyunk, az idei évben már a Mikulás is újrahasznosítható zacskóba hozta a finomságokat.

A délelőtt legnagyobb meglepetése pedig ezután következik, amikor a távozó Mikulást is megpillanthatják a gyerekek az ablakon keresztül. Integetve köszönhetik meg az ajándékokat. A Mikulás-nap titokzatossága megmarad és a következő évben újra izgatottan készülhetünk.

Szerző: Holdonnerné Fazekas Judit, óvodapedagógus, igazgatóhelyettes

Megszakítás