A csoport munkatársai:

Óvodapedagógusok: Kovács Gyöngyi, Gyöngyi néni és Patakyné Nagy Irén, Ircsi néni

Pedagógiai asszisztens: Tölgyesi Mária – Mara néni

Dajka: Ádám-Nagy Ildikó – Ildi néni

25 fős cinke csoport vagyunk. Mint a kismadár, úgy szeretünk aktívak lenni, „szárnyalni”, sokat mozogni.

Kollégáimmal azért munkálkodunk, hogy a kiscsoportos korú gyermekekkel megszerettessük az óvodát. Hangsúlyt fektetünk az érzelmi nevelésre, a gyermekeknek érzelmi biztonságot és stabilitást létrehozva. Vidám csapatként, mi, felnőttek, mindent megteszünk azért, hogy a gyerekeket az élménypedagógia alkalmazásával minél több pozitív inger érje. Célunk, hogy egymást elfogadó és a világra nyitott emberekké váljanak.

Fontosnak tartjuk a természeti értékek megismertetését, valamint a népi hagyományok és a zene iránti fogékonyság kialakítását. A gyermekek készségeit, képességeit változatos tevékenységekkel fejlesztjük. Figyelmet fordítunk a csoportban a differenciálásra, egyéni sajátosságokra. Hetente változó témáinkat mesékkel, versekkel, kézműves tevékenységekkel, dalos játékokkal, mondókákkal, dalokkal dolgozzuk fel.

A szülőkkel való kapcsolatunk alapja a jó partneri viszonyra való törekvés, a kölcsönös bizalom és tisztelet, a segítő szándék.

Célunk az egység fenntartása (pedagógus, pedagógiai asszisztens, dajka – szülő – gyermek), hiszen a gyermek harmonikus fejlődése érdekében az óvoda, család értékorientációjának egységes megléte nagyon fontos. Jelmondatunk: „Együtt a gyerekekért!”

Megszakítás